Podcasts

Vi har spelat in ett antal olika podcasts som går att lyssna på eller ladda ner. Du kan hitta länkar till dem här. 

Den autodidakta situationen
Pedagoger inom folkbildningen samtalar om övergången till digital undervisning i samband med Covid-19 pandemin. Det diskuteras bland annat kreativa lösningar, användbara tips, gruppsammanhållning samt för- och nackdelar med det digitala rummet. Podcasten finns bland annat på Spotify och iTunes.

Folkbildningens fantastiska framtid
Albin Balthasar samtalar med forskare och politiker om folkbildningens framtid. Vad innebär livslångt lärande och hur ska folkbildningen bemöta framtida kriser? Podcasten är ett samarbete med Myllret. Sofie Valfridsson producerar och Linn Eriksson klipper. Podcasten finns bland annat på Spotify och iTunes.

Berättarpionjärerna och Speldesign
De kursansvariga för utbildningarna möts och diskuterar olika relevanta begrepp för dessa två inte så olika sätt att berätta – textbaserat berättande och spel.

Mingelskolan
Linn och Lovisa diskuterar hur man blir mer social och bättre på att nätverka.

Autodidakterna
Projektet pratar om sig själv! I den här podcasten pratar vi om vad projektet autodidakterna gör och håller på med. De här avsnitten är genomgångar av verktyg som vi har tagit fram.

Just nu på Studio Hybris!

Att lära sig att lära sig 

Linn intervjuar sina kursdeltagare om hur man lära sig att lära sig. Under fem avsnitt diskuteras motivation, fallgropar, självförtroende och vikten av att vara snäll mot sig själv. Deltagarna pratar om sina individuella resor inom lärandet och hur de alla lärde sig en ny sak på mindre än tre veckor.